Ismét egy “újrahasznosütit” hoztam nektek, most répalé készítésből maradt finom répapép van itthon, ebből sült a reggelinek szánt édes paleo kenyér. Külön jó, hogy ez a paleo süti kb. 5 perc alatt összedobható, olcsó és finom!!!

A kiindulási receptet a Nők Lapja Café-n találtam (itt), de azért változtattam rajta ezt-azt! 😉
Hozzávalók (sz:9*h:23*m:6 cm szilikon püspökkenyér forma)
- 25 dkg sárgarépapép/reszelt sárgarépa
- 25 dkg kókuszreszelék kávédarálón finomra őrölve
- 4 db tojás
- 1 dl kókusztej
- 1 ek. méz
- 3 ek eritrit
- 1/2 kk. fahéj
Villával és csipet sóval vidáman felverjük a négy tojást, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is, és keverjük össze egy fakanál segítségével, végül jöhet a kókusztej, melynek megadott mennyisége nem szentírás, ha száraznak találjuk adjunk még hozzá!
Vékonyan kikenjük a formát a változatosság kedvéért kókuszolajjal, és a sűrű masszát egyenletesen elosztjuk benne. Végül 180 °C-on alsó-felső sütéssel 40-45 perc alatt készre sütjük!
Tálaláshoz most cukormentes baracklekvárt adtam, engedékenyebb napokon mézzel is fogyasztjuk! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: