Ötletvár

Édes répás kókusz kenyér

Ismét egy “újrahasznosütit” hoztam nektek, most répalé készítésből maradt finom répapép van itthon, ebből sült a reggelinek szánt édes paleo kenyér. Külön jó, hogy ez a paleo süti kb. 5 perc alatt összedobható, olcsó és finom!!!

édes répás

A kiindulási receptet a Nők Lapja Café-n találtam (itt), de azért változtattam rajta ezt-azt! 😉

 

Hozzávalók (sz:9*h:23*m:6 cm szilikon püspökkenyér forma)

  • 25 dkg sárgarépapép/reszelt sárgarépa
  • 25 dkg kókuszreszelék kávédarálón finomra őrölve
  • 4 db tojás
  • 1 dl kókusztej
  • 1 ek. méz
  • 3 ek eritrit
  • 1/2 kk. fahéj

Villával és csipet sóval vidáman felverjük a négy tojást, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is, és keverjük össze egy fakanál segítségével, végül jöhet a kókusztej, melynek megadott mennyisége nem szentírás, ha száraznak találjuk adjunk még hozzá!

Vékonyan kikenjük a formát a változatosság kedvéért kókuszolajjal, és a sűrű masszát egyenletesen elosztjuk benne. Végül 180 °C-on alsó-felső sütéssel 40-45 perc alatt készre sütjük!

Tálaláshoz most cukormentes baracklekvárt adtam, engedékenyebb napokon mézzel is fogyasztjuk! 🙂

édes répássoft

Jó sütögetést!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!