A névadás a saláta francia gyökereire utal, ugyanis Ő az utóbbi időben gyakrabban fordult meg Franciaországban és ezt a salátát szívesen fogyasztotta útjain, mert jól beleillik a paleoba.
Boldogan csapta ki az asztalra a fogyasztásra kész lazacszeleteket rejtő csomagot, és ellentmondást nem tűrően közölte, ma én csinálom az előételt. Nem mintha gyakran ennénk ilyesfélét, de persze eme tényt én örömmel konstatáltam!
Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 4 db közepes répa
- 1 db kápia paprika
- 8-10 db koktél paradicsom
- 1-2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- ½ kk só
- 100 gr fogyasztásra kész füstölt lazacszelet (sikerült a Spár polcain felfedezni egy tartósítószer mentes változatot)
A salátát laskákra tépkedjük a paradicsomot mérettől függően félbe, vagy negyedekre vágjuk, a répát és a paprikát csíkokra metéljük, megsózzuk és nyakon öntjük az olívaolajjal és a balzsamecettel. Végül a tetejére tesszük a felszeletelt lazacdarabokat.
A gyerekek csak annyit fűztek a dologhoz, hogy:
„Apa gyakrabban kéne előételt készítened!” 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: