Ötletvár

Salmon saláta

 

A névadás a saláta francia gyökereire utal, ugyanis Ő az utóbbi időben gyakrabban fordult meg Franciaországban és ezt a salátát szívesen fogyasztotta útjain, mert jól beleillik a paleoba.

Boldogan csapta ki az asztalra a fogyasztásra kész lazacszeleteket rejtő csomagot, és ellentmondást nem tűrően közölte, ma én csinálom az előételt. Nem mintha gyakran ennénk ilyesfélét, de persze eme tényt én örömmel konstatáltam!

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • 4 db közepes répa
  • 1 db kápia paprika
  • 8-10 db koktél paradicsom
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • ½ kk só
  • 100 gr fogyasztásra kész füstölt lazacszelet (sikerült a Spár polcain felfedezni egy tartósítószer mentes változatot)

A salátát laskákra tépkedjük a paradicsomot mérettől függően félbe, vagy negyedekre vágjuk, a répát és a paprikát csíkokra metéljük, megsózzuk és nyakon öntjük az olívaolajjal és a balzsamecettel. Végül a tetejére tesszük a felszeletelt lazacdarabokat.

A gyerekek csak annyit fűztek a dologhoz, hogy:

salmon saláta2

 

 „Apa gyakrabban kéne előételt készítened!” 🙂

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!