Mostanában tízórai ötleteken töröm a fejem, így született ma reggel ez a keksz is, gyümölccsel, és/vagy növényi tejjel, jó kis útravaló az iskolába, óvodába! És mivel gyorsan és egyszerűen elkészül, nem csak gyerek, de anyuka barát is 😉
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
20 dkg török mogyoró
10 dkg kókuszliszt, vagy kókuszreszelék kávédarálón leőrölve (így talán még finomabb is)
8 dkg kókuszolaj
2 db tojás
5 dkg eritrit
csipet só
csipet szódabikarbóna
fahéj, esetleg gyömbér
néhány szem aszalt sárgabarack
40-50 gr 74%-os étcsokoládé
Elkészítés:
A mogyorót 7 perc alatt 150 °C-on alsó-felső sütéssel megpirítjuk, nagyjából megszabadítjuk a héjától, majd S-késes robotgéppel leőröljük. Egy nagy tálba tesszük a liszteket, a cukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát.
A két tojást csipet sóval felverjük és a lisztkeverékhez öntjük átkeverjük. Ezután következik a puha kókuszolaj, ezt már kézzel dolgozzuk a masszához, végül jöhet az apróra vágott barack és étcsokoládé, ezt is belemasszírozzuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Nedves kézzel golyókat formálunk a tésztából, majd ellapítjuk és a tepsire fektetjük a korongokat. 12 perc alatt készre sütjük, majd hűvösre tesszük!
Ha kihűlt már dobozolhatjuk is és irány az iskola!!!