Velem gyakran előfordul, hogy egy fárasztó nap után jól esik egy kis édes kényeztetés. Ha Te, kedves olvasó is így vagy ezzel, akkor ez a bejegyzés neked szól.
Én sem tudok és nem is akarok mindig sok időt szánni a finom falat elkészítésére, ilyenkor nyúlok az általam “instant nasinak”nevezett nyalánkságokhoz, a másik ilyen az általam korábban posztolt avokádós csokikrém is. Ez a recept is hasonló, nem bonyolult, nem időigényes, egyszerűen csak FINOM! :-)))
Hozzávalók kb. 6 személyre:
2 cs natúr gesztenyepüré
6 ek eritrit
vanília kivonat ízlés szerint néhány csepp
kb. 10 dkg fagyasztott gyümölcs (jelen esetben erdei gyümölcs mix)
50 gr étcsokoládé min. 70 %-os, vagy házi csokikrém (4 dkg eritrit, 4 dkg kókuszolaj, vagy kakaóvaj – ez utóbbival finomabb-, és 6 dkg kakaópor (22-24 %), pici víz)
A fagyasztott hozzávalókat szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, a gyümölcsnek a leve is kell, amit kienged. A gesztenyét az eritrittel, a gyümölcs levével és a vaníliával habosra keverjük botmixerrel, majd lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket is óvatosan, hogy ne törjön össze! A gyümölcsös gesztenye krémet tegyük kelyhekbe, és lássunk hozzá a csokinak. Az összetört étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és az olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk a desszert tetejét.
Vagy szintén gőz felett felolvasztjuk a kakaóvajat/kókuszolajat, beleszórjuk a kakaót, és csomómentesen elkeverjük, a vizet felforrósítjuk és belemérjük az erititet, megvárjuk amíg teljesen elolvad, és a kakaóhoz tesszük. A gőzről levéve habverővel krémesre keverjük, addig adagoljuk hozzá a vizet, amíg folyóssá válik és ezzel csorgassunk meg a pohár tartalmát.
Akármelyik csokizást is választottuk a végén tegyük be a hűtőbe dermedni. Vacsora utána kapjuk elő a kelyheket és gyűjtsük be az ujjongó és örömködő elismerést! :-))
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: