Ötletvár

Csirkemell spenóttal és petrezselymes zellerkockával, avagy villámebéd, mert már megint reggel főzök

 

Hajnali 6 óra, hál Istennek nem az óra ébreszt, hanem Ő, csókkal és kávéval -csak hogy irigykedjetek-, mégis nehéz az ébredés, sötét van, hideg van. Brrr.., a kandallóba már pattog a tűz, de még nem ad meleget:-(, meredten bámulom a tüzet és  kábán szürcsölöm a kávét. És akkor bang, belém hasít a felismerés…(Este annyira hulla voltam, hogy képtelen voltam már bármit is főzni, de mivel mi 100%-ban nyomjuk a paleót, nincs lehetőség menzakosztra!)

Úr Isten!!! Nincs itthon semmi, amit ebédre vihetne a család! Emlékeim között kutatva próbáltam kitalálni, hogy mit rejthet a hűtő és spájz, meg is vidámodtam, mert eszembe ötlött, hogy van egy kis csirkemell, és 3 fej zeller, majd rátaláltam a fagyasztóba egy csomag spenótra is. Tudtam ez most kihúz a pácból.  6.20 kor kezdtem neki és 7. 10-re már dobozokba volt az ebéd! Ezt már szeretem! 🙂

Hozzávalók 6 személyre

kb. 60 dkg csirkemell filé

1 kis fej hagyma

só, bors,

2 nagy csipet oregánó

1 késhegynyi őrölt kömény

1,5 kg zeller

1 csomag (45 dkg) fagyasztott spenót

1 dl növényi tej (én most diótejet készítettem, nagyon jól passzolt hozzá)

2 gerezd fokhagyma

Kb. 2 ek szárított petrezselyem, vagy 1 csokor friss, ha van

összesen kb. 6-8 ek zsiradék

 

Elkészítés, a hagymát apróra vágjuk 2-3 ek zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a csirkemellkockákat sózzuk és borsozzuk, amikor már puha, de még fehér, hozzátesszük a többi fűszert is, az oregánót jól szétmorzsolva ujjaink közt szórjuk rá, mert úgy jobban kijön az illata, íze. Még néhány perc és amikor imitt-amott már pirosra pirult, félre is tehetjük.

Némi forró víz nem túl szelíd engeszteléssel, tette főzés késszé a spenótot. Miután kiolvadt egy lábasban 1 ek zsiradékon megfuttatjuk az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a kiengedett lecsöpögtetett spenótot, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és oregánóval, öntsük hozzá a növényi tejet, és néhány perc alatt főzzük készre. Ez is gyorsan megvolt.

A zellert tisztítás után kockázzuk fel kb. 2*2-es darabokra, és kevés vízzel sóval borssal és némi szerecsendióval fedő alatt pároljuk puhára. A petrezselymes zellerkocka nálam újsütetű találmány, nagyon jól helyettesíti a krumplit, a módszer ugyanaz, vagyis az apróra vágott petrezselymet zsiradékon megfuttatjuk, amikor kész, átkeverjük a megfőtt zellerkockákat benne. És már tálalhatjuk is, vagy mehet a dobozba! 🙂

csirkemell spenóttal és petrezselymes zellerkockával

Ez lett a reggeli főzőcske eredménye 🙂

 

 

 Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!