A paleóban nehéz a dió a reggeli, már szóvá is tette a szókimondó kisfiam Tomi, hogy meglehetősen egyhangú a tojás bárhogyan készítve, felváltva a zabkása variációival. 🙁
Ezért az én egyik újévi fogadalmam, hogy amennyire csak lehet változatossá teszem a reggeleket! Nem régiben készítettem például ezt a rácsos almás pitét a receptjét a facebookon találod!
Most pedig Levi lepett meg ezzel a finom kis muffinnal, én személy szerint azonnal megszerettem, az alapja mandula és gesztenyeliszt keveréke optimális arányban, ami számomra azt jelenti, hogy nem tolakszik nagyon a gesztenye íze, meggy és körte került bele, valamint finom étcsokoládé darabok! A muffint egyszerűsége, praktikussága és igazságossága okán kedvelem. 🙂 Nem kíván sok pepecselést, praktikus az uzsonnás dobozba is, és a belekerülő finomságokat pl. csoki, gyümölcs, egyenlően lehet elosztani minden darabjába, ami ugye 4 gyerek esetén nem utolsó szempont! 🙂
Hozzávalók 14 db muffinhoz:
20 dkg őrölt mandula
7 ek gesztenyeliszt
4 egész tojás
5 ek eritrit (de jelen esetben 3 ek eritrit és 2 ek méz került bele)
2 dl kókusztej
1ek tápióka keményítő, helyettesíthető más paleo liszttel pl. szezám, vagy kókusz
1 kk szódabikarbóna
késhegynyi fahéj
csipet só
1 körte apróra vágva
40 gr étcsokoládé apróra vágva
kb 20 dkg magozott meggy (minden muffin tetejére 3 db-ot szórtunk)
A tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük, hozzá öntjük a kókusztejet, egy másik tálba belekeverjük a liszteket a sót, a szódabikarbónát és a fahéjat. Az elkészült masszát belekanalazzuk a muffin formákba és egyenlően elosztjuk benne a körtét a csokoládét és a meggyet, majd kb. 180°c-os sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre kb. 30 perc alatt.
Mivel liszt és cukor nélkül késztült kevesebb a szénhidrát tartalma, mint a hagyományos változatoknak! Tejérzékenyek is fogyaszthatják! És ezzel a muffinnal könnyebb megvalósítani az újévi fogyókúrás fogadalmat is! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: