Én imádom! Az adventi készülődés sem telhet el nélküle, mint ahogy a karácsony sem fog, még a fa alá is kerül majd belőle, jó kis gasztro ajándék lesz, mutatós kis dobozkában! A mai variáció nekünk készült ezért persze paleosítani kellett, de ez nem von le az értékéből, isteni lett! Mandulás-narancsos ízt kaptak és három féle ruciba öltöztettem őket éjsötét csokisba, natúr kakaóba, és szűzies fehérbe. Nézd csak:
Hozzávalók: 15 dkg 74 %-os étcsokoládé (Lidl)
3 dl kókuszkrém (Cocomas)
3 ek eritrit
fahéj, gyömbér ízlés szerint
10 dkg blansírozott mandula
5 dkg eritrit
1 marék kandírozott narancs
A bevonáshoz, 10 dkg étcsokoládé 74 %, natúr kakaópor, 3 ek eritrit kávédarálóban finomra őrölve.
A csokoládét apróra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és az eritritet, melegen tartjuk, hogy az eritrit fel tudjon oldódni, és késhegynyi gyömbérrel és fahéjjal ízesítjük. A robotgép S-késével apróra daráljuk a mandulát, hozzáadjuk a kandírozott narancsot és az eritritet, valamint pici vizet, csak annyit, hogy a gép tudjon vele dolgozni. Amikor marcipános állagot vesz fel hozzákeverjük a csokis alaphoz és betesszük a hűtőbe dermedni.
Lezárt dobozban tároltam, mert a csoki minden szagot magához vesz, ha nem vigyázunk!
Kávés kanállal porcióztam a golyókat, és íziben formáztam két kezem között, mert gyorsan olvadni kezdenek. A csokiba mártandó falatokat betettem még a hűtőbe, de legközelebb a fagyóba is be fogom dugni őket, hogy könnyebb legyen mártogatni, és hogy jobban megtartsa a formáját. A többieket felváltva forgattam meg a kakaóba és az eritritbe.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: