Ötletvár

Trüffel! Tejmentesen, gluténmentesen, hozzáadott cukor nélkül! Kóstoltad már?

Én imádom! Az adventi készülődés sem telhet el nélküle, mint ahogy a karácsony sem fog, még a fa alá is kerül majd belőle, jó kis gasztro ajándék lesz, mutatós kis dobozkában! A mai variáció nekünk készült ezért persze paleosítani kellett, de ez nem von le az értékéből, isteni lett! Mandulás-narancsos ízt kaptak és három féle ruciba öltöztettem őket éjsötét csokisba, natúr kakaóba, és szűzies fehérbe. Nézd csak:

Ínycsiklandó golyóbisok

Ínycsiklandó golyóbisok

 

Hozzávalók: 15 dkg 74 %-os étcsokoládé (Lidl)

3 dl kókuszkrém (Cocomas)

3 ek eritrit

fahéj, gyömbér ízlés szerint

10 dkg blansírozott mandula

5 dkg eritrit

1 marék kandírozott narancs

A bevonáshoz, 10 dkg étcsokoládé 74 %, natúr kakaópor, 3 ek eritrit kávédarálóban finomra őrölve.

A csokoládét apróra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és az eritritet, melegen tartjuk, hogy az eritrit fel tudjon oldódni, és késhegynyi gyömbérrel és fahéjjal ízesítjük. A robotgép S-késével apróra daráljuk a mandulát, hozzáadjuk a kandírozott narancsot és az eritritet, valamint pici vizet, csak annyit, hogy a gép tudjon vele dolgozni. Amikor marcipános állagot vesz fel hozzákeverjük a csokis alaphoz és betesszük a hűtőbe dermedni.

Lezárt dobozban tároltam, mert a csoki minden  szagot magához vesz, ha nem vigyázunk!

Ajándékba???

Ajándékba???

 

Kávés kanállal porcióztam a golyókat, és íziben formáztam két kezem között, mert gyorsan olvadni kezdenek. A csokiba mártandó falatokat betettem még a hűtőbe, de legközelebb a fagyóba is be fogom dugni őket, hogy könnyebb legyen mártogatni, és hogy jobban megtartsa a formáját. A többieket felváltva forgattam meg a kakaóba és az eritritbe.

 

Jó étvágyat!

 

DSCN0069

Csoki szarvasgomba 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!