Ötletvár

Marokkói csirkecomb

Nálunk gyakran készül csirke, hogy ne legyen unalmas szívesen kísérletezem a fűszerezéssel, ennek eredményeként egy egyszerű csirke-répa párost is ünnepi köntösbe öltöztet. A mai ételünk másik nagy -nagyon nagy- előnye, hogy a gyors előkészítés után már csak türelmünkre van szükség! És miközben narancs, a gyömbér, a fahéj és a méz sütés közben csiklandozza orrunkat, a gyerekekkel akár még egy társas is belefér! 🙂

marokkói csirke recepttel2

Egy nem hétköznapi fűszerezés izgalmas ízével különlegessé varázsolhatja a szürke hétköznapokat is!

Az elkészítés menete:

A megpucolt, hasábokra vágott répát egy nagyméretű, kizsírozott tepsibe egyenletesen elterítünk, a fűszerek felével megszórjuk, és meglocsoljuk az egyik narancs levével.

Majd ráfektetjük a megtisztított felezett csirkecombokat is, a megmaradt fűszerekkel megszórjuk és ezt is meglocsoljuk a másik narancs levével. A végén az egészet megcsorgatjuk mézzel, majd 200 °C-os sütőben készre sütjük alsó-felső sütéssel. Fontos: Legalább kétszer locsolgassuk meg a combokat és forgassuk át a répákat, hogy a fűszeres szaft egyenletesen befedje a tepsi tartalmát!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!