Az utóbbi időben nagyon kevés időm volt, posztolni meg még kevesebb! Rá kellett jönnöm, hogy ami egész nyáron alakult körülöttem, az most szinte egyben szakadt a nyakamba! 🙁
Próbálok egyszerre helyt állni, itthon, a nemrég indított vállalkozásunkban, a bevállalt projektekben, az iskolai színdarabban, a barátnőimnél, és még itt lenne ez a blog is!
A VIP versenyről már rég letettem, mivel sajnos én nem tudok mindennap posztolni, így az esélyem is kevés a nyerésre, de azért még is csak fontos nekem ez a blog, és ti is, akik olvassátok!!!
Tornyosuló feladataim között, egyre frusztráltabb vagyok, és egyre inkább úgy érzem sehol sem vagyok 100%-ban, mindenhol csak a lyukakat tömködöm. Ebben az állapotomban, sok kávét és még több édességet fogyasztok közben azzal ámítom magam, hogy így majd biztos jobban bírom a gyűrődést 🙂
Szóval mint a mellékelt ábra mutatja szükségünk van extra energia löketre a mindennapokhoz! Mert a Snikers reklám szlogenje óta tudjuk, amit eddig csak sejtettünk azaz Megállni tilos!
Ezt a finomságot tavaly télen is már sokszor készítettem, sokan kóstolták és bátran kijelenthetem, aki kóstolta meg is szerette! Sokan kértétek, hogy tegyem közzé itt a blogon is, hogy ne engem kelljen állandóan zaklatni a receptért. Az alaprecept végtelenül egyszerű, bonyolítani, hozzárakni persze lehet, néha én is szoktam. Lehet például felnőttesíteni, némi rummal, vagy lehet variálni a magokat, pl. dió és mandula keverékétől egy kicsit Mozart-os lesz az íze, szóval csak bátran variáljuk!
Hozzávalók:
20 dkg dió
20 dkg mazsola (jó minőségű, lehetőleg nem kéndioxiddal kezelt)
2 ek. kakaópor (22-24%)
1 késhegynyi fahéj
kb. 0,5 dl víz
kókuszreszelék a hempergetéshez /alkalomtól függően ebben is el lehet térni! Forgathatjuk mandula forgácsba, kakaóporba, porított eritritbe vagy xilitbe, elvetemültek 😉 cukorba, darált dióba, stb. Karácsonykor mignon papírba ültetve szokott díszelegni a saját készítésű szaloncukrok között! 🙂
Az elkészítés menete:
- A diót és a mazsolát belerakjuk az s-késes robotgépbe,
- amikor már darabos a benne kavargó diós mazsola, hozzáöntjük a vizet,
- majd jöhet a fahéj és a kakaó
- 1/2 órára betesszük a hűtőbe
- nedves kézzel falatnyi golyókat formálunk belőle, és meghempergetjük a kókuszreszelékbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: