Tűzdelt pulyka hordós káposzta ágyon

Nőnek lenni nem könnyű a mai világban,  folyamatos lavírozás az életünk, munka, család, gyerekek, főzés, mosás, takarítás, rohanás!

Persze, ha szerencsénk van, akkor olyan partnerünk van, aki besegít a háztartásba, és megoszlanak a terhek, nem hárul kizárólag ránk minden, legyen szó akár gyereknevelésről, akár házimunkáról! Éljenek az emancipált férfiak! Remélhetőleg számuk napról napra nőni fog! 🙂   

Mai ajánlatom egy kiadós és melengető ebéd, vagy vacsora rohanós hétköznapokra, vagy lustálkodós hétvégére, ráadásul olyan, amit a család férfi tagjai is fáradság nélkül pikk-pakk összedobnak! 🙂 Mint azt tett Ő a hétvégén!

Hozzávalók: /egy nagyon nagy családnak :-)/

2 db pulyka felsőcomb

6-8 gerezd fokhagyma

10 dkg füstölt szalonna

kacsazsír

só, bors ízlés szerint

2 kg átmosott hordós káposzta

A pulykacombokat megszurkáljuk, majd az így keletkezett lyukakat kitöltjük, félbe vágott fokhagyma gerezddel, és szalonna darabkával, sózzuk borsozzuk. Egy tepsit kikenünk zsírral, egyenletesen elterítjük benne a káposztát, ráfektetjük a tűzdelt combokat, és meglocsoljuk a tetejüket is kacsazsírral. A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeveréssel sütjük kb. 40 percig, ekkor villával megszurkáljuk, különös tekintettel a csont melletti részekre -megfordítjuk a combokat bőrös felükkel lefelé- és további 20 percig sütjük. Ismét megszúrjuk és, ha már áttetsző a lé, ami a húsból kifolyik, akkor már majdnem el is készültünk. 🙂 Még egyszer visszafordítjuk a combokat, átkapcsolunk grillre és a bőrt ropogósra pirítjuk.



 Jó étvágyat!

Címkék:
Tovább a blogra »