Nőnek lenni nem könnyű a mai világban, folyamatos lavírozás az életünk, munka, család, gyerekek, főzés, mosás, takarítás, rohanás!
Persze, ha szerencsénk van, akkor olyan partnerünk van, aki besegít a háztartásba, és megoszlanak a terhek, nem hárul kizárólag ránk minden, legyen szó akár gyereknevelésről, akár házimunkáról! Éljenek az emancipált férfiak! Remélhetőleg számuk napról napra nőni fog! 🙂
Hozzávalók: /egy nagyon nagy családnak :-)/
2 db pulyka felsőcomb
6-8 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
kacsazsír
só, bors ízlés szerint
2 kg átmosott hordós káposzta
A pulykacombokat megszurkáljuk, majd az így keletkezett lyukakat kitöltjük, félbe vágott fokhagyma gerezddel, és szalonna darabkával, sózzuk borsozzuk. Egy tepsit kikenünk zsírral, egyenletesen elterítjük benne a káposztát, ráfektetjük a tűzdelt combokat, és meglocsoljuk a tetejüket is kacsazsírral. A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeveréssel sütjük kb. 40 percig, ekkor villával megszurkáljuk, különös tekintettel a csont melletti részekre -megfordítjuk a combokat bőrös felükkel lefelé- és további 20 percig sütjük. Ismét megszúrjuk és, ha már áttetsző a lé, ami a húsból kifolyik, akkor már majdnem el is készültünk. 🙂 Még egyszer visszafordítjuk a combokat, átkapcsolunk grillre és a bőrt ropogósra pirítjuk.
Jó étvágyat!