Imádom a paleot, de tényleg, gyors, finom és még kreatívvá is tesz! 🙂
Mert ugye mi is látható a képen? Almás rétes! De a paleoban nincs liszt, maglisztből meg ilyet gyártani a lehetetlennel egyenlő! De kreatív paleos előtt nincs akadály! Sajnos ez a kreatív most nem én voltam, hanem Ő a paleo, büntetlen örömök facebook oldal írója. Én nagyon megörültem neki, amikor rátaláltam és szívesen készítem , amikor csak megkívánom!
De legalább egy töltelék alternatívát hoztam nektek, mert az eredeti mákos meggyes volt!
A recept pedig pofon egyszerű!
Egy rúd réteshez szükség van:
3 db tojásfehérjére
3 ek vízre
3 csipet sóra
és 3 csipet szódabikarbónára
Egy tojás fehérjét+ 1 ek vízzel+ 1 csipet szódabikarbónával + 1 csipet sóval felverjük. Szükségünk lesz egy nagyon jó tapadásmentes serpenyőre, ebben és kevés zsiradékon, egyenletesen elterítve, mindkét oldalán megsütjük a fehérjepalacsintát. Ebből 3 db-ot készítünk. Egymásra fektetjük a lapokat, úgy hogy a szélüknél fedjék egymást az így kapott lapot megtöltjük az általunk készített töltelékkel.
Jelen esetben 4 db kisebb almát meghámoztam, lereszeltem és kókuszolajon megdinszteltem, kb. 2 ek eritrittel és csipetnyi őrölt fahéjjal.
A betöltött lapot feltekertem és tűzálló tálba fektettem 200 °C-on sütöttem kb. 20 percet, amig szép piros nem lett, én nem kentem le egész tojással sem mint az eredeti receptben van, és így is szép!
A tetejét még melegen megszórtam porított eritrittel!
Kommentek