Vasárnap Anya szabadságra ment, ezért Ő fözött Tomikám segített neki, Levikém pedig kitalálta, és megsütötte ezt az isteni mandula tortát!
Nálunk, mint gondolom nálatok is, sokszor együtt süt-főz a család apraja és nagyja. Így egészen kis koruktól nőnek bele a konyhai teendőkbe. És egyébként is, nálunk törvényileg elfogadott a gyerekmunka! 😉
Lassan egy éve vagyunk paleok, és ezalatt a fiúk jócskán beletanultak a palo ételek elkészítésébe. Levi a maga 10,5 évével komoly konyhai ismereteket tudhat magáénak, annyira elleste eme fortélyokat, hogy már tovább is lépett a receptek szimpla kivitelezésén.
Korábban néhányszor már említette, hogy szeretné megsütni azt a sütit ami egy ideje már kitalált. Tegnap eljött, hát az Ő ideje és megkértem, hogy írja le, hogy miből mennyit tenne a tálba, és lássuk, hogy egyáltalán elkészíthető-e, össze fog-e állni, stb. Legnagyobb örömömre szinte tökéletes receptet írt a papírra. És a képen látható, hogy milyen fantasztikus torta született eme recept alapján!
Hozzávalók 24 cm-es formához:
4 db tojás
20 dkg mandula (őrölt)
4 ek gesztenyeliszt
2 dl kókusztej
5 ek eritrit
csipet só
1 kk szódabikarbóna
magozott meggy ízlés szerint
0,5 tábla ét csoki apróra törve
Levi a tojásokat az eritrittel fehéredésig verte, majd hozzáöntötte a növényi tejet. A száraz hozzávalókat egy másik tálban összekeverte, majd a tojásos krémhez adta. Végül belekeverte a magozott meggyet és a csokidarabokat, és a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntötte.
190 °C-ra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 30-35 percig sütötte :-).
Rácson hagyjuk kihűlni, tálalás előtt porított eritrittel szórtuk meg!
Nem hiába, az alma nem esett messze a fájától! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: