Hőség van! Hál Istennek, hiszen nyár van! 🙂
De néha, azért én is úgy gondolom, hogy jó lenne ebből a melegből egy kicsi télire is! De már nem kell soká várni – mert ha így folytatjuk – úgyis hamarosan mediterrán ország leszünk! 🙁
Minden esetre ez a recept akkor is jól fog jönni, mert a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá! Gyakorlatilag bármilyen puha gyümölcsből elkészítjük, legyünk kreatívak és bátran variáljuk a gyümölcsöket! Eper, málna, barack, szilva… Hmm, nyami ;-)))
![]() |
Én most illatos, érett sárgadinnyéből készítettem, egy nagy családos adagot! ;-)) |
Hozzávalók:
- 1 db kb. 2 kg sárgadinnye
- 1 dl cocomas kókuszkrém, vagy növényi “tej”, de akkor víz helyett ezzel hígítsuk a végén
- 3-4 ek. eritrit
- késhegynyi őrölt gyömbér
- víz
A dinnye héját és a magos részét eltávolítjuk, ezután kockára vágjuk. Egy magas falú edénybe tesszük és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Majd a botmixert addig járatjuk benne, amíg minden darabot péppé nem darál. Édesítsük eritrittel, szórjuk meg a gyömbérrel, és öntsük hozzá a kókuszkrémet, keverünk rajta még egyet, és ha túl sűrűnek találjuk, akkor annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi a kívánt állag eléréséhez szükséges!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: