Pirított pulykacomb mediterrán zöldség mix-szel
Ma megtartottuk az első műhely munkánkat a “LYO” kozmetikai műhelyben, ami az első közös vállalkozásunk Ilona barátnőmmel. (bővebben erről itt olvashatsz www.tisztalyo.hu, az oldal folyamatos feltöltés alatt áll). Tehát a mai nap nagyon izgalmas és tartalmas volt, és szerintem jól sikerült!
Viszont jól elszaladt az idő, mire hazaértünk, ezért egy szupergyors ebédet kellett kitalálnom, azzal a nehezítéssel, hogy boltba sem volt időm bemenni, ezért a nézzük mi van itthon, és mit lehet ezzel kezdeni típusú ebédkészítés lett a vége. Ezt egyébként nagyon szeretem, és mint mindig nagyon jól sikerült! Az ember valahogy éhesen midig kreatívabb ;-)).
Tehát volt itthon 1 nagyobb pulykacomb filé, 2 db paradicsom, egy nagyobb csokor mángold kb. 0,5 kg, 1 paprika és 1 kicsi cukkini.
Elkészítés:
A pulykacombot kb. 2×2 cm kockákra vágjuk -ezt Stahl Judittól tanultam :-)))-, grill serpenyőben (tudjátok aminek ilyen hullámos az alja) 1 ek. kacsazsírt hevítünk, majd a húskockákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk némi bazsalikommal, és szép pirosra sütjük. Mialatt a husi sül, előkészítjük a zöldségeket.
kb 2-3 cm-s csíkokra vágjuk a mángold szárát, a levelét laskára szeleteljük, a paprikát a paradicsomot, és a cukkinit nagyobb kockára vágjuk.
Ha a hús már belül puha, kívül pirosas barna színt kapott, szedjük ki a serpenyőből. Majd ugyan ebbe a sütő alkalmatosságba tegyünk még egy kanál zsírt és először tegyük rá a mángold szárat, mert ennek kell a legtöbb idő, kicsi só is mehet rá, amikor már elkezd levet engedni, akkor hozzátesszük a többi zöldséget, megszórjuk bazsalikommal, oregánóval, frissen őrölt borssal és lassú tűzön kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, ha ez megvan visszatesszük a combkockákat és összemelegítjük! Szerintem, ha legközelebb készítek ilyet, akkor zúzott fokhagymát is fogok bele tenni 1-2 gerezdet, de így is finom volt!
Jó étvágyat