Grillezett csirkemell, tavaszváró salátával

Végre ma már hét ágra sütött a nap :-). A kedvünk is ragyogó lett, és kiszabadultunk a kertbe. Mára a grillezés mellett döntöttünk, holnap bográcsozni fogunk 😉

Könnyű salátát készítettem, aminek a különlegességét az olívaolajon párolt-sütött répa adta meg. 

Hozzávalók:
A csirkemell szeleteket kiklopfoltam, pici sót szórtam rá és durvára vágott rozmaringgal szórtam meg, majd olívaolajjal leöntöttem és így érlelődött a húsi kb. 1/2 órát mielőtt a faszénre került.
A salátához
A répát lereszelem és olívaolajon sütöm, amíg finom pikáns ízű lesz, sóval, borssal fűszerezem. Amíg sül, a salátát apróra tépkedem, összevágom a paradicsomot, és a retket, karikára vágom a hagymát és egy nagy tálban összekeverem, adok hozzá sót és borsot, valamint a bazsalikomot, majd hozzáöntöm a répát, és az egészet jól átkeverem. Ha hagyjuk állni egy kicsit, akkor biztos jobban összeérnek ízek, de mi azon nyomban el is fogyasztottuk és mondhatom így is nagyon finom volt! 
Éljen a napsütés!!!
Tovább a blogra »