De tényleg!
Az eredeti receptet itt találtam a Paleovital weboldalán, de nekem az ott leírtak alapján nem lett elég formázható a tészta. Ezért adtam hozzá 3 evőkanál őrölt lenmagot, (lenmagliszttel is működik), és így már valóban ruganyos lett a végeredmény pedig egy igazán finom, kicsit rusztikus külsejű, porhanyós pogácsa lett, aminek az elkészítése is gyerekjáték! 😉
Hozzávalók:
- 10 ek. őrölt szezámmag
- 3 ek. őrölt lenmag, vagy lenmagliszt
- 3 tojás
- 1 tk. só
- 1 nagy marék tepertő felaprítva (ezt még nem mértem ki sajnos, hogy ez mekkora súlyú lehet, ne sajnáljuk)
- bors
- kb. 1 tk. őrölt kömény (a szezám miatt lehet bátran használni a köményt, elveszi az esetleges kesernyés ízt)
- 2 nagy kanál zsír
A hozzávalókat összekeverjük, és egy kicsit állni hagyjuk, majd kis golyókat formázunk belőle, és a régi pogácsakészítős mozdulattal, – ahogyan a kisfiam csinálja a képen – megsöndörgetjük, majd nekünk tetszően bevagdaljuk a tetejét. Előmelegített 190°C sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Hűlés közben, türelmesebbek hűlés után jó ízűen befalatozzuk! Teával, vagy 1 pohár növényi tejjel tízórainak, vagy uzsonnának is megállja a helyét. Pont mint régen!!! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: