Napocskás kenyér

Felirat hozzáadása

Tegnap nem bírtam magammal, és ki kellett próbálni valami újat! Hát… A család visszajelzése alapján egy fincsi kis kenyérke lett belőle. 

Azért a napocskás nevet kapta, mert egyrészt jó kedvem lett tőle :-), másrészt napraforgóbél-liszttel bolondítottam meg, harmadrészt, mert sok őrölt szezám került bele és ettől szép sárgás színe lett.



Kíváncsi vagyok kipróbáljátok-e?



Hozzávalók: (cca. 60 dkg-os kenyérhez)



10 dkg héjas mandula lisztté őrölve

15 dkg őrölt szezámmag

5 dkg napraforgóbél-liszt

3 tojás

1 ek zsír, vagy kókuszolaj

1/2 tk szódabikarbóna

1 tk só

1,5-2 dl víz

Én a szezám miatt sok őrölt köményt használtam kb. 1,5 tk, mert elveszi a szezám karakteres, kissé kesernyés ízét.



Az elkészítés menete úgy történik mint a másik kenyérnél egyik tálba a lisztek, szódabikarbóna, fűszerek, másikba tojás, só, víz, zsiradék. Az utóbbit alaposan kikeverem, majd összeházasítom a lisztekkel. Sütőpapírral kibélelt formába kanalazom és 190 fokos sütőben sütöm 40 percig, majd a formából kiborítva sütöm még kb. 15 percig.

 
Jó étvágyat!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »