Ötletvár

Mihály napi (paleo) cipóka

Akik nem paleo módon táplálkoznak el sem tudja képzelni, micsoda kihívás egy-egy olyan kenyeret, vagy zsömlét gyártani maglisztekből, hogy az mind ízre, mind állagra megfelelő legyen! Íme egy újabb remeke házi pékségemnek!   Bár már elmúlt Szent-Mihály napja, most még is visszakanyarodnék hozzá egy kicsit, a hét lezárásaként, mert ezekkel az energiákkal még most is… Tovább »

Paleó kenyér, olyan mint az igazi!

Hát kedves paleósok, és kísérletezők, ezzel a recepttel már rég adós vagyok, legalábbis Ő szerinte, azért gondolom, mert akárhányszor, esszük rákérdez, ezt ugye már posztoltad?  🙂 Nem beszélve azokról a  szerencsésekről, akik már kóstolhatták ezt a remekem :-)). Nem csodálkozom ezen, mert azaz igazság, hogy én is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni erről a kenyérkéről, mert mind formájában, mind… Tovább »

Májas hasé

Teljesen elmerültem a péksütemények illatos világában, buktákról, és forró almás táskáról fantáziálok. Álmodozni jó, mert mindig cselekvésre buzdít, most például kreáltam egy májas hasét és szeretném is nyomban megosztani veletek! Volt itthon csirkemájam, amit kenőmájasnak szántam, de amikor elkészült nem mixeltem le egyből hanem bekerült a hűtőbe. Amikor másnap megláttam ott dideregni őket, felvillant az… Tovább »

Kreatív konyha: Káposzta a’ la bolognese

  Amikor nyakig vagyok valamiben, mint például most a nyárban, a bútorfestésben, konyha újjászületésben stb, előfordul, hogy  kevesebb időt szentelek a tervezésnek. Így elmarad a menü gondos kimunkálása is, pedig annak is megvan az előnye. Mert, ha tervezek, akkor egyszerűbb a dolgom, hiszen a lista alapján megveszem, amire szükségem van a hétre, kifüggesztem, hogy mit… Tovább »

Paleo pizza, vagy legyen inkább pazza? :-))

Sokáig merengtem ennek a posztnak a címén, ugyanis, itt és most arra készülök, hogy megosztom országgal-világgal az általam kreált paleo pizza receptjét. A merengésem oka pedig az, hogy a pizza , amin nevelkedtünk az a kelt tésztás finomság, amit egy paleo egy életre elfelejthet. 🙁 De nem tud és ezért próbálkozik! A kereső csak úgy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!