Ötletvár

Paleo mézeskalács- gluténmentes, tejmentes

2012. novemberétől paleozunk, ezért tavaly tapasztalatlanságom okán szóba sem jöhetett, hogy valódi paleo mézeskalácsot süssek, úgy rémlik, hogy valamelyik rizslisztes verziót sütöttem meg. De az idén már nem kötöttem kompromisszumot, ezt  egyébként gyermekeim sem hagyták :-), főként, hogy az iskolában mindig van közös mézeskalács sütés is, oda pedig egy igazán jó receptet kell vinni. Így… Tovább »

Rétes??? Rétes!

Imádom a paleot, de tényleg, gyors, finom és még kreatívvá is tesz! 🙂   Mert ugye mi is látható a képen? Almás rétes! De a paleoban nincs liszt, maglisztből meg ilyet gyártani a lehetetlennel egyenlő! De kreatív paleos előtt nincs akadály! Sajnos ez a kreatív most nem én voltam, hanem Ő a paleo, büntetlen örömök facebook… Tovább »

Tigris szelet

Ősz derekán járunk, az időjárás is ízelítőt ad a ránk váró téli hideg időből. Tegnap már nem csak a kis kandallónkkal, hanem a nagy kazánnal is be kellett fűteni. Brrrr… Mindezek mellett viszont megérkeztek az ősz szép színes, ízes csodái is, a sütőtök, az alma, a körte, a dió. Még a mi kiskertünk is megajándékozott… Tovább »

Tökös-almás szelet sütés nélkül (glutén-,tej-, tojás, és cukormentes)

És még repülni is tud 🙂 A képet Tomi készítette!!! Régi vágyam posztolni ezt az édességet. Készítettem is szorgalmasan a fényképeket a korábbi verziókról, de hiába a sok kép, mert egyik sem volt olyan, ami minden tekintetben megfelelő lett volna.  Főként én voltam elégedetlen a korábbi verziókkal, de a tegnapi napon sikerült felvágni, azt amivel… Tovább »

Szüreti szőlős muffin

Hadrendbe állítottam a muffin katonákat. Egy paleo családban vannak dolgok, amik több odafigyelést igényelnek, ilyen például a reggeli. Mert ugyebár nem lehet minden nap tojást enni!  Eljött a szeptember 2.-a az iskola és az óvoda (!) 🙂 első napja. Mi mást is tehettem volna, mint hogy egy kényeztető reggelit ötlök ki, erre a hétfő reggelre…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!