Ötletvár

Fokhagymás-tejfölös paleo gofri

      A gyermekeink Waldorf iskolába és óvodába járnak, néha tanulnak :-))) is, már mint klasszikus értelemben! De nagyobb részt a Steineri filozófia alapján fedezik fel, ismerik meg a világot, és ez a megismerés, a lelkes tanárok irányítása mellett mélyül tudássá. Tomiék osztálya most -még néhány hónapig – 3. osztályos, ez az év a… Tovább »

Cukkini főzelék

Avagy mit egyen a paleó, ha böjtöl   Elkezdődött a nagyböjt, két évvel ezelőtt simán végigéltem a böjti 40 napot hús nélkül, sőt még utána is sokáig nem kívántam és nem is ettem húst. Annak gondolatával is  kacérkodtam, hogy végleg elhagyom az étrendemből.  Ez az időszak ráadásul egybeesett 4. várandóságommal is, teljesen meg voltam győződve róla,… Tovább »

Együk egészségesre magunkat káposztával – Szénégető káposztája

Rengeteg zöldséget eszünk, annyit, hogy néha még magam is elámulok a gyermekeim zöldekkel szemben tanúsított toleranciáján. Mert ugye mi nem eszünk tésztafélét, rizst meg krumplit, hanem minden helyett valahogyan elkészített idény zöldséget lakmározunk. Nyáron viszonylag egyszerű a helyzet, amikor sokféle zöldség áll rendelkezésünkre, de télen már nehezebb a dolog, mert ilyenkor sokkal szerényebb a választék…. Tovább »

Marokkói csirkecomb

Nálunk gyakran készül csirke, hogy ne legyen unalmas szívesen kísérletezem a fűszerezéssel, ennek eredményeként egy egyszerű csirke-répa párost is ünnepi köntösbe öltöztet. A mai ételünk másik nagy -nagyon nagy- előnye, hogy a gyors előkészítés után már csak türelmünkre van szükség! És miközben narancs, a gyömbér, a fahéj és a méz sütés közben csiklandozza orrunkat, a gyerekekkel akár… Tovább »

Rakott karfiol

Nem én találta fel a spanyolviaszt és a rakott karfiolt sem :-), azért teszem közzé ezt a receptet, mert egyfajta gondolat ébresztőnek szánom!  Az emberekkel beszélgetve, ugyanis úgy veszem észre, hogy sokaknak tetszik, amit a paleolit életmód ígér (normalizálódó testsúly, magától rendeződő egészségügyi problémák), de nem mernek belevágni, mert azt gondolják, hogy ez a fajta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!