Ötletvár

Együk egészségesre magunkat káposztával – Szénégető káposztája

Rengeteg zöldséget eszünk, annyit, hogy néha még magam is elámulok a gyermekeim zöldekkel szemben tanúsított toleranciáján. Mert ugye mi nem eszünk tésztafélét, rizst meg krumplit, hanem minden helyett valahogyan elkészített idény zöldséget lakmározunk. Nyáron viszonylag egyszerű a helyzet, amikor sokféle zöldség áll rendelkezésünkre, de télen már nehezebb a dolog, mert ilyenkor sokkal szerényebb a választék…. Tovább »

Marokkói csirkecomb

Nálunk gyakran készül csirke, hogy ne legyen unalmas szívesen kísérletezem a fűszerezéssel, ennek eredményeként egy egyszerű csirke-répa párost is ünnepi köntösbe öltöztet. A mai ételünk másik nagy -nagyon nagy- előnye, hogy a gyors előkészítés után már csak türelmünkre van szükség! És miközben narancs, a gyömbér, a fahéj és a méz sütés közben csiklandozza orrunkat, a gyerekekkel akár… Tovább »

Tűzdelt pulyka hordós káposzta ágyon

Nőnek lenni nem könnyű a mai világban,  folyamatos lavírozás az életünk, munka, család, gyerekek, főzés, mosás, takarítás, rohanás! Persze, ha szerencsénk van, akkor olyan partnerünk van, aki besegít a háztartásba, és megoszlanak a terhek, nem hárul kizárólag ránk minden, legyen szó akár gyereknevelésről, akár házimunkáról! Éljenek az emancipált férfiak! Remélhetőleg számuk napról napra nőni fog!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!