Ötletvár

Borzas mákos paleo süti

borzas almás

Már megint egy “újrahasznosüti”! Na most lebuktam, van répareszelék lefagyasztva is ;-)! Jelen esetben mákkal turbóztam, és ha már mák, akkor legyen alma is!

Ez is az olcsóbb, házias megjelenésű paleo sütik közé tartozik, ráadásul, mivel mákliszt van benne, ezért nagyon egészséges, sokféle ásványi anyag és nyomelem tárháza, erről bővebben például itt olvashattok.

Mondom turbózva, de persze csak annak igaz ez az állítás, aki szereti a finom mákos ízélményt! Levente például csak nagy finnyogva evett egy kockányit, hát most megtudtam, hogy Ő sajnos nem tartozik a mákrajongók táborába :-(!

Nem úgy a többiek, akik bőven kivették részüket… a tepsiből! 🙂

 

Hozzávalók:

25 dkg répapép, vagy reszelt répa

15 dkg mákliszt

4 db tojás

2 ek. méz

4 ek. eritrit

1 nagy ek. puha kókuszzsír

1/2 kk. fahéj, őrölt szegfűszeg

csipet gyömbér

csipet só,

és annyi víz amennyit felvesz, a mákliszt sokat elnyel, ez kb. 1-1,5 dl, végeredményképpen sűrű tésztát kell kapnunk!

a tetejére 4 db közepes méretű alma

A tojásokat felverjük csipet sóval, ha ez megvan az összes hozzávalóval együtt tegyük egy nagy tálba, és lendületesen keverjük össze, mert hát ugye, ha reggel csináljuk erre nincs sok idő! 🙂 A vizet hagyjuk a végére, lassan öntögessük és ha ez is megvan hagynunk kell állni egy kicsit! Ezalatt készítsük elő a sütőalkalmatosságot, -jelen esetben egy 22*28 cm magas falú tepsi volt- melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és foglalkozzunk az almákkal is! Azaz hámozzuk meg, és a reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán!

Terítsük el a tésztát a tepsiben egyenletesen, fedjük le az almareszelékkel és szórjuk meg egy-két evőkanál eritrittel. Majd alsó-felső sütéssel 180 °C-on süssük 35 percig!

borzas almás1

Mint mondtam, házias a megjelenése! 🙂

 Jó sütögetést!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi a visszajelzést! :-), örülök, hogy jó lett!

  2. Bacsóné Veronika says:

    Megsütöttem. Reszelt répával készítettem, víz helyett pedig kókusztej került bele. Isteni illattal telt meg a konyha, meg is kóstoltuk forrón. Melegen nagyon finom volt, hidegen viszont kicsit nedvesnek tűnik az egész, valószínűleg azért, mert a répa nedvességtartalma megnedvesítette. Legközelebb kinyomom a répa levét, vagy lékészítés után csinálom, vagy megesszük frissen 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!