Ötletvár

Borsikafűves csirkecomb színes sült zöldségekkel

Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

 

 

Az időjárás előrejelzés szerint szép idő várható a hétvégén! 🙂 Érdemes ezt kihasználni, és a napos órákat a szabadban tölteni. De mi a helyzet velünk háziasszonyokkal, amikor ez a fránya család hétvégén, szép időben is éhes???

Nos most egy finom, egészséges és gyors recept következik! Természetesen rohanós hétköznapokon is jól jön, ha van néhány ilyen recept a tarsolyunkba! A csirkecomb elsülöget a mi társaságunk nélkül is, a zöldségnek pedig kb. 30 perc kell!

Hozzávalók 6 személyre:

6 egész csirkecomb

só ízlés szerint

kb. egy evőkanálnyi szárított borsikafű

4 ek. zsiradék én most kókuszolajat használtam

 

A csirkecombokat megtisztítjuk, előmelegítjük a sütőt 200°C-ra hőlégkeverésre állítjuk. Egy megfelelő méretű tepsit kikenünk 2 ek zsiradékkal, majd ebbe a combokat szorosan egymás mellé fektetjük. Megkenjük a maradék zsiradékkal, majd sózzuk és széles morzsoló mozdulatokkal megszórjuk a borsikafűvel. Mehet is a sütőbe nekem most 1 óra 5 perc alatt sült készre /belül omlós, kívül ropogós :-)/!

A körethez:

5 nagy répa

4 közepes gyökér

2 közepes cukkini

1 nagy cékla

2 ek. + 1 tk zsiradék

só ízlés szerint

kb. 1 tk borsikafű

 

A zöldségeket megpucoljuk, kivéve a cukkinit, és egyenlő kockákra vágjuk. Ehhez ne habozzunk igénybe venni családunk tagjait, hivatkozhatunk a közös együttlét örömeire ;-)!

Előveszünk egy óriási méretű serpenyőt vagy wokot és beleteszünk 2 evőkanálnyi kókuszolajat. Felhevítjük és beletesszük a zöldségeket -kivéve a céklát- sózzuk, borsikafűvel, ezt is szórjuk meg a csirkénél alkalmazott morzsolós technikával és pirítsuk néhány percig, majd öntsünk alá kevés vizet és fedő alatt pároljuk készre.

A céklát kb. 1 teáskanálnyi zsiradékon pirítsuk meg, sózzuk, szórjunk rá is a borsikafűből és pároljuk készre, azért tesszük karanténba, vagyis külön serpenyőbe, hogy gyönyörű színét megtartsa magának.

A tányéron újra visszatérhet társaihoz, és kiegészülve az időközben megsült csirkecombbal forrón tálalhatjuk is!

 

Jó étvágyat!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!